Retourformulier

Geachte heer / mevrouw, beste klant,

U wilt uw bestelling retourneren. Wij streven naar 100% klanttevredenheid en betreuren het feit dat uw bestelling van onze (maatwerk) Belgisch hardsteen dorpels, natuursteen vensterbanken, composiet vensterbanken of dorpel of enig ander hardsteen of composiet product niet aan uw verwachtingen voldoet.

Om het retourneren aan Natuursteenzagerij zo effectief mogelijk af te handelen, vragen wij u om dit formulier volledig in te vullen en door te sturen naar info@natuursteenzagerij.nl. Binnen uiterlijk 2 werkdagen nemen wij contact met u op om het retourproces van uw hardsteen of composiet kwaliteitsproduct in gang te zetten.

Herroepingsrecht

In principe is het zo dat een klant bij retour 2 periodes heeft om rekening mee te houden: Periode waarin hij/zij een retour kan melden & Periode waarin hij/zij moet retourneren. Het is tegenwoordig zo dat de klant eerst 14 dagen heeft voor het melden van retour, NA deze melding krijgt de klant 14 nieuwe dagen voor het retourneren zelf (meld de klant na 5 dagen retour aan? dan heeft de klant vanaf dat moment nog 14 dagen voor het retourneren).

Klanten hebben wettelijk het recht om een product binnen 14 dagen na ontvangst aan te melden voor retour zonder opgave van reden. Na deze melding heeft de klant NOGMAALS 14 dagen om het product daadwerkelijk retour te sturen. Maakt een klant gebruik van zijn retourrecht dan dient u het gehele orderbedrag inclusief verzendkosten binnen 14 dagen na de retour melding terug te storten.

De kosten voor zending terug naar u mogen wel voor de rekening van de consument blijven, maar dat moet u wel aangeven! Geldt het herroepingsrecht niet bij bepaalde producten (bijvoorbeeld maatwerk)? Geef dat dan ook duidelijk aan. Benieuwd naar de uitzonderingen? 
Kijk dan hier: https://www.webwinkelkeur.nl/wettelijke-uitzonderingen-herroepingsrecht-bedenktijd/.

Een modelformulier kan trouwens jouw klanten helpen met de retourzending, deze kun je op je website aanbieden: https://www.webwinkelkeur.nl/webwinkel/voorbeeld-modelformulier-herroepingsrecht/.