Showroom   info@natuursteenzagerij.nl   +31-(0)85-0804071

Verzenden en Retourneren

Natuursteenzagerij doet er alles aan om uw (online) bestelling van dorpel, raamdorpel of vensterbank van natuursteen of composiet zo snel mogelijk bij u thuis te bezorgen. Onderstaand vindt u alle informatie over verzending, bezorging en retourneren van onze Belgisch hardstenen of composietproducten.

Verzendkosten Natuursteenzagerij  in Nederland

Bij Natuursteenzagerij is bezorging van Belgisch hardsteen dorpels, natuursteen vensterbanken, composiet vensterbanken, Belgisch natuursteen vensterbanken en alle andere hardsteen of composiet producten gratis bij een bestelling met een totaalbedrag van meer dan € 1.250,- incl. BTW. Bij een bedrag minder dan € 1.250,- zijn er een tweetal opties:

  • Bestelling Belgische natuursteen dorpels en vensterbanken in Nederland

Bij een bestelling van onze Belgische natuursteen of composiet dorpels en vensterbanken met standaard lengtes (maximale lengte van 120 cm voor het langste product) bedragen de verzendkosten € 50,- incl. BTW.  Bij een bestelling met lange lengtes (een bestelling met producten langer dan 120cm) bedragen de verzendkosten € 90,- incl. BTW.

  • Bestelling op de Waddeneilanden

LET OP: In het geval van een afleveradres op de Waddeneilanden gelden afwijkende tarieven, veelal een extra toeslag voor de levering van onze hardsteen en composiet bestellingen. Voor de actuele tarieven kunt u contact met ons opnemen. In het geval uw afleveradres de Waddeneilanden betreft, neemt een van onze medewerkers contact met u op. Pas nadat u goedkeuring geeft op de extra toeslag wordt uw bestelling van Belgisch hardstenen of composiet producten zoals vensterbanken, dorpels en muurafdekkers in behandeling genomen. 

Verzendkosten Natuursteenzagerij in België

Bij Natuursteenzagerij is ook de bezorging van onze Belgisch hardsteen dorpels, natuursteen vensterbanken, composiet vensterbanken, Belgisch natuursteen vensterbanken en alle andere hardsteen en composiet producten gratis bij een bestelling met een totaalbedrag van meer dan € 1.500,- incl. BTW. Bij een bedrag minder dan € 1.500,- zijn er een tweetal opties:

  • Bestelling Belgische natuursteen dorpels en vensterbanken in België

Bij een bestelling van onze Belgische natuursteen en composiet dorpels en vensterbanken met standaard lengtes (maximale lengte van 115 cm voor het langste product) bedragen de verzendkosten € 55,- incl. BTW. Bij een bestelling van natuursteen of composiet producten met lange lengtes (een bestelling met producten langer dan 115cm) bedragen de verzendkosten € 110,- incl. BTW.

Levering van Vensterbanken en dorpels natuursteen of composiet

Natuursteenzagerij doet er alles aan om uw bestelling zo snel mogelijk te bezorgen. Binnen het volledige productassortiment van Natuursteenzagerij zijn er een aantal mogelijke levertermijnen:

  • Binnen 3 tot 5 werkdagen.
  • Binnen 5 tot 7 werkdagen.
  • Binnen 7 tot 10 werkdagen.

Bestelling maatwerk dorpels en vensterbanken hardsteen

Natuursteenzagerij doet er alles aan om uw bestelling zo snel mogelijk te bezorgen. De verwachte levertijd van hardstenen dorpels op maat, vensterbanken op maat of al onze andere maatwerk Belgisch hardstenen en composiet producten is afhankelijk van het product en daarnaast afhankelijk van eventueel maatwerk (veelal betreft dit specifiek zaagwerk). Na een online bestelling neemt een medewerker van Natuursteenzagerij contact met u op, om een specifieke afleverdatum van onze Belgisch hardstenen of composiet kwaliteitsproducten te bespreken.

LET OP: Levering van al onze hardstenen producten in België neemt normaal gesproken 1 tot 3 extra werkdagen in beslag.

Levertijd Belgische natuursteen dorpels en vensterbanken

De specifieke leverdatum van vensterbank, dorpel, muurafdekker van hardsteen of composiet door Natuursteenzagerij zal altijd met u samen kortgesloten worden. Op de dag van levering van de natuurstenen producten kunt u vanaf 08.30 uur telefonisch contact met ons opnemen. Een van onze medewerkers kan u vervolgens een gericht tijdspanne geven (+/- 2 uur) waarin de levering (naar verwachting) plaats zal vinden. De chauffeur van Natuursteenzagerij zal vervolgens circa 60 minuten voor levering telefonisch contact met u opnemen, om een seintje te geven dat ‘hij of zij eraan komt’.

Leverlocatie bereikbaar voor vrachtwagens van Natuursteenzagerij 

Het door u ingevoerde afleveradres dient bereikbaar te zijn voor een vrachtwagen van Natuursteenzagerij (ongeveer 18 meter lang). De meeste online bestellingen van vensterbanken en dorpels natuursteen of composiet worden door onze transporteur bezorgd met een vrachtwagen. Mocht het door u ingevoerde afleveradres niet / lastig bereikbaar te zijn met een vrachtwagen, verzoeken wij om dit tijdens of direct na uw online bestelling (binnen 1 werkdag na uw bestelling) te melden. Dan kunnen we samen tot een geschikte oplossing komen om zo toch naar volle tevredenheid onze Belgische hardsteen dorpel, Belgisch hardsteen vensterbank, composiet vensterbank, donker gezoet, grijsgeschuurd of lichtgezoet of een van onze andere natuurstenen producten bij u af te leveren.

Alternatief afleveradres hardsteen of composiet dorpel of vensterbank

In het geval het door u gewenste afleveradres niet of lastig bereikbaar is voor een vrachtwagen, wordt in samenspraak een afwijkend afleveradres gekozen waar uw online bestelling van onze dorpels of vensterbanken gelost wordt. Uiteraard zo dicht mogelijk bij de gewenste uiteindelijke bestemming. Blijkt tijdens levering dat het afleveradres niet of lastig te bereiken is voor een vrachtwagen, zullen wij per direct telefonisch contact opnemen om een alternatief te bespreken. Geeft deze oproep geen gehoor en/of kan er geen passend alternatief gevonden worden, zal uw online bestelling van uw hardstenen of composiet vensterbank of dorpel niet afgeleverd worden en zijn de kosten voor een tweede verzending voor rekening van de koper.

Levering Natuursteenzagerij betreft de begane grond.

De uitgangspositie van onze transporteur is altijd om uw bestelling zo dicht mogelijk bij het aangegeven adres te bezorgen. Aangezien uw bestelling veelal op pallets geleverd wordt, die eventueel gelost worden met een kooiaap of palletwagen, bepaalt de transporteur per specifieke situatie tot in hoeverre dit mogelijk is. De specifieke situatie en het te berijden terrein is hierbij bepalend. Levering van vensterbanken en dorpels natuursteen of composiet of andere natuursteen producten vindt altijd plaats op de begane grond.

Niet aanwezig bij levering Natuursteenzagerij   

Moet iemand de bestelling van de Natuursteenzagerij persoonlijk in ontvangst nemen?

Indien er niemand op locatie aanwezig is, zal de bestelling van uw dorpel, raamdorpel of vensterbank van Belgisch natuursteen of composiet of andere bestelde hardsteen producten op de meest geschikte plek geplaatst worden. Indien u van te voren aangeeft dat er niemand aanwezig is, kunt u alvast de voorkeursplek aangeven, zodat de chauffeur hier rekening mee kan houden. Uiteindelijk zal de chauffeur op eigen inzicht de beste plek kiezen om uw natuurstenen of composiet bestelling te plaatsen. Tevens maakt de chauffeur hier een foto van.

Wij verzoeken u om uw bestelling binnen 1 werkdag te controleren en eventuele opmerkingen tijdig aan te leveren per e-mail.

Retourneren vensterbank, dorpel, muurafdekker van Belgisch hardsteen of composiet

Indien u niet tevreden bent met de geleverde natuurstenen of composiet producten, heeft u de mogelijkheid om deze binnen 14 dagen te retourneren. U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. Hierbij vragen wij u wel de producten compleet, onbeschadigd en in de originele verpakking (of een vergelijkbare verpakking) te retourneren. Alle natuursteen of hardsteen of composiet producten die niet compleet zijn en/of gebruikersschade hebben, komen niet in aanmerking voor terugname. De kosten die het retourneren met zich meebrengt, zoals bijvoorbeeld verzendkosten en verpakkingskosten, zijn voor de rekening van de klant (koper).

Uitzondering retourneren hardstenen en composiet producten

LET OP: Op deze wet zijn enkele uitzonderingen, waaronder producten die door de ondernemer tot stand zijn gebracht, overeenkomstig specificaties van de consument. Dit is van toepassing op diverse producten van Natuursteenzagerij, zoals bijvoorbeeld hardsteen of composiet vensterbanken en hardsteen of composiet dorpels die gezaagd worden op basis van de gewenste afmetingen van de koper. Indien u gebruik heeft gemaakt van een van onze maatwerk hardstenen of composiet producten, kan uw online aankoop niet herroepen noch geretourneerd worden.

Indicatie retourkosten Natuursteenzagerij:

Uiteraard zijn de retourkosten van onze natuursteen en composiet producten volledig afhankelijk van uw specifieke bestelling. Op basis van onze gemiddelde orderwaarde geven wij een realistische indicatie, echter kan deze altijd afwijken van uw specifieke situatie. Uiteraard vragen wij indien gewenst een offerte aan bij onze vaste transporteur waarbij wij u voorzien van een gericht prijsvoorstel t.b.v. transport.

Indicatie retourkosten per palletplaats

Indicatie retourkosten (per palletplaats): Tussen de € 42,50  en € 47,50 incl. BTW.

In het geval van een kooiaap: € 80,00 incl. BTW extra.

Natuursteenzagerij stort vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terug, mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

LET OP: In het geval van kwaliteitsproblemen van uw levering (uw klacht valt onder de noemer defect of schade), kunt u gebruik maken van ons klachtenformulier. Hierbij streven wij altijd naar een correcte en klantvriendelijke oplossing.

Natuursteen of composiet producten retourneren aan de Natuursteenzagerij 

Indien u de door Natuursteenzagerij geleverde producten zoals vensterbanken natuursteen, raamdorpels natuursteen of composiet, hardsteen muurafdekkers, paalmutsen van Belgisch hardsteen of alle andere natuursteen of composiet producten wilt retourneren, controleer de producten dan eerst op eventuele gebruikersschade. Indien er geen sprake is van gebruikersschade, zorg er dan voor dat de producten in de originele verpakking, of een vergelijkbare verpakking zitten. Vervolgens dient u onderstaand retourformulier in te vullen en per e-mail te verzenden naar info@natuursteenzagerij.nl

RETOURFORMULIER

Na ontvangst van een, volledig ingevuld, retourformulier neemt een medewerker van Natuursteenzagerij binnen 2 werkdagen contact met u op.

Binnen 14 dagen uw geld terug van de Natuursteenzagerij   

Wanneer u ons heeft laten weten dat u uw aankoop van uw natuursteen of composiet kwaliteitsproduct wilt retourneren zorgen wij ervoor dat het aankoopbedrag binnen 14 dagen terug wordt gestort. Deze 14 dagen termijn gaat in op de dag dat u de retouraanvraag heeft ingediend bij ons. Wel wachten wij met de terugbetaling totdat wij het product (in goede staat) ontvangen hebben.

Herroepingsrecht In principe is het zo dat een klant bij retour 2 periodes heeft om rekening mee te houden: Periode waarin hij/zij een retour kan melden & Periode waarin hij/zij moet retourneren. Het is tegenwoordig zo dat de klant eerst 14 dagen heeft voor het melden van retour, NA deze melding krijgt de klant 14 nieuwe dagen voor het retourneren zelf (meld de klant na 5 dagen retour aan? dan heeft de klant vanaf dat moment nog 14 dagen voor het retourneren). Klanten hebben wettelijk het recht om een product binnen 14 dagen na ontvangst aan te melden voor retour zonder opgave van reden. Na deze melding heeft de klant NOGMAALS 14 dagen om het product daadwerkelijk retour te sturen. Maakt een klant gebruik van zijn retourrecht dan dient u het gehele orderbedrag inclusief verzendkosten binnen 14 dagen na de retour melding terug te storten. De kosten voor zending terug naar u mogen wel voor de rekening van de consument blijven, maar dat moet u wel aangeven! Geldt het herroepingsrecht niet bij bepaalde producten (bijvoorbeeld maatwerk)? Geef dat dan ook duidelijk aan. Benieuwd naar de uitzonderingen? 
Kijk dan hier: https://www.webwinkelkeur.nl/wettelijke-uitzonderingen-herroepingsrecht-bedenktijd/. Een modelformulier kan trouwens jouw klanten helpen met de retourzending, deze kun je op je website aanbieden: https://www.webwinkelkeur.nl/webwinkel/voorbeeld-modelformulier-herroepingsrecht/.
Scroll naar boven